Cate Blanchett 13 Farklı Rolde İzleyeceğimiz Manifesto Vizyona Giriyor

Cate Blanchett

Yönetmenliğini Julian Rosefeldt’ın yaptığı ve Cate Blanchett’ın rol aldığı Manifesto, 11 Ağustos 2017 günü vizyona giriyor.

Manifesto’da Blanchett, aralarında 20. yüzyılın kabul görmüş ve aralarında Dada, Fluxus ve hatta Lars von Trier'in Dogma 95 olmak üzere çeşitli sanatsal ve politik manifestoların filme alınmış okumalarını monologlarla izleyiciye aktarıyor.

Manifesto izleyiciye 94 dakika boyunca çok ayrıntılı bir entelektüel egzersiz sunuyor.

Sadece 12 günde Berlin ve çevresinde çekilen filmin harika atmosferini Nils Frahm ve Ben Lukas Boysen'in müzikleri tamamlıyor.



2005 yılında The Aviator filmindeki rolüyle En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu, 2014’de ise Blue Jasmine ile En İyi Kadın Oyuncu dallarında Oscar alan Cate Blanchett’ı,  yönetmenliğini Julian Rosefeldt’ın üstlendiği Manifesto’da aralarında bazen bir işçi, bazen bir öğretmen, bazen bir borsacı bazense evsiz bir adam olmak üzere on üç ayrı rolde izleyeceğiz.

Blanchett birçok Hollywood yıldızı gibi özenle seçilmiş roller, izleyici tepkisinin garantili olduğu ve kişilik temelli filmlerde oynamayı tercih etmiyor. Onu her filminde adeta bir bukalemun gibi her an başka bir karakterin ruhunu taşırken izliyoruz.

Manifesto'da önemli olan söylenilen şey değil, bunu söylerken izlediği yol. Rosefeldt, bu metinlerin iddialı ruhunu ve şiirlerini mütevazı günlük eylemlere dönüştürmek için farklı bir yol izliyor.

Teknik detaylar anlamında da kusursuz olan film gerçek anlamda bir sanat filmi.


11 Ağustos 2017 günü vizyona girecek olan Manifesto’nun fragmanını aşağıda izleyebilirsiniz.


Cate Blanchett 13 Farklı Rolde İzleyeceğimiz Manifesto Vizyona Giriyor Cate Blanchett 13 Farklı Rolde İzleyeceğimiz Manifesto Vizyona Giriyor Reviewed by sineMakale on Ağustos 10, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.