Annabelle: Kötülüğün Doğuşu Vizyona Girerken Film Hakkında Bilmeniz Gerekenler



Vizyona girdiği 2014’te büyük başarı sağlayan “Annabelle” filminin devamı niteliğinde olan “Annabelle: Kötülüğün Doğuşu” 18 Ağustos’ta sinemalarda olacak. İkinci filmi bu kez tüylerimizi diken diken eden Lights Out / Işıklar Sönünce filminden tanıdığımız David F. Sandberg yapıyor.

Filmin senaryosunu ise “Annabelle”i de yazan olan Gary Dauberman kaleme almış. Senaryo yazarı Dauberman bir ailenin yaşayabileceği en büyük trajedi olan evladını kaybetmeyi merkeze alan bu oyuncak bebeğin sinsi doğasını ortaya çıkarmada oldukça başarılı olmuş. 

Başrollerde aralarında Spectre’den tanıdığımız Stephanie Sigman, 5. Dalga’dan Talitha Bateman, Ölüm Alfabesi: Kötülüğün Başlangıcı filminden Lulu Wilson,  Philippa Coulthard, Grace Fulton, Lou Lou Safran ve Samara Lee gibi isimler var.



“Annabelle: Kötülüğün Doğuşu”nda, oyuncak bebekler yapan bir adam ve karısı, küçük kızlarının trajik ölümünden birkaç yıl sonra, kapatılmış bir yetimhaneden bir rahibe ile altı kız çocuğunu evlerine alırlar. Misafirler çok geçmeden ev sahibi adamın yarattığı şeytani bebek Annabelle’in hedefi hâline gelirler.

İlk filmin öncesini anlatan “Annabelle: Kötülüğün Doğuşu”nda, küçük kızları trajik bir kazada yaşamını yitiren oyuncak bebek imalatçısı bir adamla eşi, kapatılan bir yetimhaneden bir rahibe ile altı kız çocuğunu evlerine alırlar. Ancak eve gelen konuklar çok geçmeden şeytani bebek Annabelle’in hedefi olurlar.

Öykü aslında 40’ların ortalarında başlıyor. Ancak aksiyon bu tarihten yaklaşık on yıl kadar sonra, yani  50’lerin ortasından itibaren sonuna doğru uzanıyor. Bahsettiğimiz yıllar “The Conjuring” ve “Annabelle”in genel kronolojisine de uygun.



Bildiğiniz üzere Annabelle, The Conjuring’de misafir bebek olarak rol almıştı. The Conjuring’den bir yıl sonra bu kez kendi filminde arzı endam eden bu korkunç bebek izleyici cezp edince yapımcılar bebeğin kökenlerine ilişkin ikinci filmi yapmak için vakit kaybetmeden kolları sıvadılar.

Filmin yönetmeni Sandberg, The Conjuring’in büyük bir hayranı olduğunu dile getirerek, Annabelle serisinin çağdaş korku filmlerinden farklılıkları olan bir klasik olduğunu söylüyor.

Filmin yapımcılarından ve aynı zamanda The Conjuring’in de yönetmeni James Wan, daha Conjuring’i çektikleri sırada Annabelle’nin hikayesini çekmenin müthiş olacağını düşündüklerini ifade ederken, diğer yapımcı Peter Safran ise ilk filmi izleyenlerin Annabelle’nin kim olduğu ve geçmişini merak ettiklerini, dolayısıyla başlangıcı anlatmanın gereklilik olduğunu söylüyor.

18 Ağustos’ta vizyona girecek olan Annabelle: Kötülüğün Doğuşu’ndan Türkçe altyazılı fragmanını ise aşağıda izleyebilirsiniz.


Annabelle: Kötülüğün Doğuşu Vizyona Girerken Film Hakkında Bilmeniz Gerekenler Annabelle: Kötülüğün Doğuşu Vizyona Girerken Film Hakkında Bilmeniz Gerekenler Reviewed by sineMakale on Ağustos 11, 2017 Rating: 5

4 yorum:

  1. İlk filmi izlemiştim ama sanki yenisi daha korkunç olacak gibi :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de merakla bekliyorum. Conjuring, Annabelle bu filmin garantisi

      Sil
  2. Fragmanda camdan bakan kızı gördüm ya tamam ondan sonrası yok. Bu kadar korkunçluk yeter bana.

    YanıtlaSil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.