Jim Carrey Show:Yalancı

Liar Liar - Jim Carrey

Tom Shadyac'ın yönettiği, senaryosunu ise Paul Guay ve Stephen Mazur’un yazdığı 1997 yapımı Liar Liar ya da ülkemizde gösterildiği isimle Yalancı tamamen Jim Carrey'nin oyunculuğuna endekslenmiş bir filmdir. Bu film, oyuncunun her zamanki bildiğimiz performansıyla oldukça iyi bir komediye dönüşür.

Carrey filmde neredeyse tüm marifetlerini sergiler. Avukat Fletcher Reede (Jim Carrey) karısıyla ayrılmıştır ve beş yaşında bir oğulları vardır. Oğlunun doğum günü partisine gitmek yerine patronuyla sevişmeyi tercih eden Fletcher, bu durum için ise oğluna yalan söyler. Oğlu Max de babasının yalan söylediğinin farkındadır. Beyaz yalanlar yetişkinlerin dünyasında zararsız kabul edilirken bir çocuk için bu durum ihanetle eşdeğerdir. Böylece küçük Max doğum günü pastasının mumlarını söndürürken babasının en azından bir gün boyunca yalan söyleyememesini diler. Max'in dileğinin gerçekleşmesiyle bu kez Fletcher için zor bir gün başlayacaktır. 

Jim Carrey

İnsanlara karşı olan politik tavrından eser yoktur. Onlara hiçbir şekilde yalan söyleyememekte ve onları incitmektedir. Yalan söyleyemediğinin farkına varan Fletcher bürosuna girer ve kapıyı kapatır. Yalan söyleyip söyleyemediğini test edecektir. Masasının üstünde mavi bir kalem vardır. Bu kalemin kırmızı olduğunu söylemeye çalışır ve böylece yaklaşık iki dakika süren bir Jim Carrey Show başlamış olur. Bu sahne Carrey'nin beyazperdedeki en iyi performanslarından biridir.

Son olarak bu yazı aracılığıyla geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz Amerikalı ünlü komedyen Jerry Levis’i de anmadan geçmeyelim. Levis’i örnek alan ve bir anlamda da onun devamı diyebileceğimiz bir aktördür Jim Carrey.


İşte meşhur “kalem mavi” sahnesi. İyi seyirler…


Jim Carrey Show:Yalancı Jim Carrey Show:Yalancı Reviewed by sineMakale on Eylül 06, 2017 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.