İkizler Projesi’nden Sürpriz Video



Yönetmeni Ang Lee İkizler Projesi-Gemini Man filmini “sinemada bizim bildiğimiz şekilde anlatılabilecek bir hikâye değil” şeklinde tanımlıyor. Dijital sinemanın tüm imkanlarının kullanıldığı bu filmde Will Smith’i büyük ekranda sadece genç ve yaşlı halleriyle görmekle kalmayacak aynı zamanda hikâyeyi de oldukça yoğun bir şekilde deneyimleme imkanı bulacağız. Saniyede 120 kare ile 4K 3D olarak çekilen film, izleyiciyi oyuncularla birlikte aksiyonun tam ortasına koymayı amaçlıyor.  Bununla birlikte bu kadar güçlü kameralar karşısında geleneksel makyajı kullanmanın imkansızlaşmış.  Böyle olunca da filmin makyaj ekibi performansın inceliklerini yakalamak için yeni bir yarı saydamlık geliştirmiş.

Yenilikçi bir aksiyon filmi olma özelliğini taşıyan filmde Will Smith yaşlanan seçkin bir kiralık katil olan Henry Brogan’ı canlandırıyor.  Brogan bir anda kendini her hareketini önceden tahmin edebilen, gizemli, genç bir ajanın hedefi halinde bulacak, bir süre sonra ise bu ajanın kendisinin genç klonu olduğunu öğrenecektir.

Filmde genç halini izlediğimiz Will Smith gençleştirme ya da yüz değiştirme şekinde değil tamamen dijital olarak yeniden oluşturulmuş. Filmin görsel efektler süpervizörü Bill Westenhofer “döktüğü her damla gözyaşı, attığı her yumruk, gördüğünüz her şey tamamen Smith’e ait derken Smith ise genç halini ilk gördüğünde ürktüğünü ifade ederek “23 yaşındaki, kusursuz bir versiyonuna bakıyordum. Sanki biri bütün kusurları çıkarmış gibiydi. Sinematik olarak şaşırtıcıydı. Bu, film yapımını ve filmlere bakışı değiştirecek” diyor.

Filmi “Pi’nin Yaşamı” , “Kaplan ve Ejderha” gibi filmleriyle bildiğimiz iki Oscar’lı yönetmen Ang Lee yönetirken, yapımcıları arasında ise efsane yapımcı Jerry Bruckheimer var.

Genç ve yaşlı halleriyle izleyeceğimiz Will Smith filme ilişkin verdiği röportajda İkizler Projesi’nin kariyerindeki en çok çaba isteyen film olduğunu söylemiş. Yönetmen Lee’ye övgüler düzen Smith, yönetmenin izleyiciye sinema salonunda başka bir yerde ulaşamayacağı bir deneyim sunmak için sınırları zorladığını dile getirmiş.

Filmin diğer oyuncuları arasında Elizabeth Winstead, Clive Owen ve Benedict Wong gibi isimler var.

İkizler Projesi – Gemini Man’dan Dublajlı Fragman ile Türkçe Altyazılı Özel Videoyu aşağıda izleyebilirsiniz.






İkizler Projesi’nden Sürpriz Video İkizler Projesi’nden Sürpriz Video Reviewed by sineMakale on Temmuz 27, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.