Alfred Hitchcock Filmlerindeki En Kötü 10 Karakter

 


Alfred Hitchcock, sinema tarihinde unutulmaz eserlere imza atmış önemli bir yönetmendir. Son filmi (Family Plot)1976’da gösterime girmesine rağmen filmleri bugün bile hala heyecan verici. 

 

Birçok açıdan zamanının ilerisinde bir yönetmen olan Hitchcock’un filmleri herkes için keşfedilmeye değer birer hazine barındırıyor. Sessiz filmlerle başlayan yönetmenlik kariyerinde altmışa yakın film çeken ünlü yönetmenin filmleri karmaşık ve derinlemesine karakterlerle dolu. Hitchcock'un filmlerinin önemli bir unsuru ve hatta alamet-i farikası diyebileceğimiz figürler ise kuşkusuz kötü karakterler. Bu karakterler, onun filmlerini izlerken korku ve gerilim dolu anlar yaşayanların zihinlerinde derin izler  bırakıyor.

 

 

Hitchcock'un filmlerindeki kötü karakterler genellikle karmaşık psikolojik profillere sahip. Örneğin, "Psycho" filmindeki Norman Bates, annesinin baskısı altında ezilmiş ve sapkın eylemlerde bulunan bir karakter. Diğer yandan, "Strangers on a Train"deki Bruno Anthony, manipülatif ve tehlikeli bir psikopattır. Bu karakterlerin derinlikleri ve karmaşıklıkları ise Hitchcock'un ustalığını ve filmlerinin etkisini artıran önemli unsurlar.


 

 

İşte Hitchcock'un başyapıtlarında izlediğimiz ve sinemanın en ikonik ve unutulmaz kötü karakterlerinde bazıları.

 

 

1. Norman Bates (Psycho-Sapık): Annesinin baskısı altında ezilen ve çelişkili bir kişilik sergileyen psikopat bir otel işletmecisi. Ürkütücü bir şekilde annesi tarafından kontrol edilir ve sapkın eylemlerde bulunur.

 

2. Bruno Anthony (Strangers on a Train-Trendeki Yabacılar): Kibirli, manipülatif ve tehlikeli bir psikopat. Diğer karakterin suç işlemesini teklif eder ve bu teklifi zorla uygulatmak için elinden geleni yapar.

 

3. Uncle Charlie (Shadow of a Doubt-Şüphenin Gölgesi): Karizmatik ve cazibeli bir seri katil. Yeğeni tarafından kahraman gibi görülse de aslında onun için bir tehdittir.

 

4. Mrs. Danvers (Rebecca): Ölü bir kadının sadık hizmetkarı olan, kontrolcü, manipülatif ve karanlık bir karakter. Genç gelini korkutmak için psikolojik oyunlar oynar.

 

5. Philip Vandamm (North by Northwest-Gizli Teşkilat): Soğukkanlı, zeki ve tehlikeli bir casus lideri. Ana karakteri hedef alarak onu tehlikeli bir maceraya sürükler.

 

6. Bob Rusk (Frenzy): Sapkın bir seri katil olan Rusk, kadınlara yönelik cinayetler işler. Görünüşte nazik ve kibar bir insan gibi davranır, ancak gerçekte oldukça tehlikelidir.

 

7. Brandon Shaw (Rope): İkna edici ve manipülatif bir karakter olan Brandon, arkadaşıyla birlikte bir cinayet işler ve ardından olayın gizemini keyifle saklar.

 

8. Sebastian (Notorious)): Soğukkanlı ve kontrolcü bir Nazi casusu olan Sebastian, ana karakteri kullanarak hedefine ulaşmaya çalışır.

 

9. Lars Thorwald (Rear Window-Arka Pencere): İkamet ettiği binanın karşısında yaşayan Thorwald, komşusunu öldürmekle suçlanır ve ana karakterin dikkatini çeker.

 

10. Tony Wendice (Dial M for Murder-Cinayet Var): Zeki, manipülatif ve soğukkanlı bir karakterdir. Karısını öldürmeyi planlarken oldukça planlı ve hesaplı hareket eder. Duygusuz bir şekilde kendi çıkarları için başkalarını manipüle etmekte hiç tereddüt etmez. Tony, kusursuz bir cinayet planı yaparken izleyiciye karşı ustaca bir oyunculuk sergiler.

 

Alfred Hitchcock Filmlerindeki En Kötü 10 Karakter Alfred Hitchcock Filmlerindeki En Kötü 10 Karakter Reviewed by sineMakale on Nisan 29, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.