En İyi On İntikam Filmi

 


Kafanda bin bir insanla kavga ediyor, şöyle bir film izleyeyim de rahatlayayım diyorsan işte içini soğutacak, "intikam" kelimesinin hakkını veren, seni koltuğunda hop oturup hop kaldıran en iyi intikam filmlerinden oluşan bir liste! Bu filmleri izlerken gözünüzü ekrandan ayıramayacak "Oh, işte bu!" diyeceksiniz. Hazırsanız, intikam ateşiyle yanan bu filmlere göz atalım!

 

 

1. Kill Bill: Vol. 1 (2003)

Şüphesiz, Quentin Tarantino’nun intikam sanatı dersi verdiği bir başyapıt! Uma Thurman’ın gelinliğiyle kan banyosu yaptığı bu film, aklınızdan çıkmayacak sahnelerle dolu. Katanalar, kara mamba yılanları ve göz kamaştıran dövüş sahneleri ile Kill Bill, "intikam filmleri" denince akla gelen ilk yapım.

 

2. Oldboy (2003)

Park Chan-wook’un Güney Kore’den dünyaya sunduğu bu şaheser, "gizemli, rahatsız edici ve şok edici" kelimelerini yeniden tanımlıyor. 15 yıl boyunca bir odada hapsedildikten sonra serbest bırakılan Oh Dae-su’nun intikam hikayesi, sizi koltuğunuza çivileyecek.

 

3. John Wick (2014)

İntikam denince, tabii ki John Wick’i unutmamak gerek! Keanu Reeves’in canlandırdığı John Wick, sevgili köpeği öldürüldüğünde, emekliliğini bırakıp sahalara geri dönüyor. Ve bu dönüş, kesinlikle müthiş bir aksiyon şölenine dönüşüyor. Ah, köpeğini öldürmeseydiniz iyiydi...

 

4. Gladiator (2000)

Russell Crowe’un unutulmaz performansı ile Maximus’un arenada yeniden doğuşu... Roma İmparatorluğu’nun entrikaları arasında, ailesinin katledilmesinin intikamını almak için savaşan bir generalin epik hikayesi. Bu filmdeki her şey, intikamın sıcak ateşiyle yanıyor.

 

5. The Revenant (2015)

Leonardo DiCaprio’nun Oscar’ı kucakladığı bu film, hayatta kalma ve intikamın destansı bir hikayesini anlatıyor. Doğanın acımasızlığına karşı verilen mücadele, Hugh Glass’ın (DiCaprio) ihanet eden arkadaşını bulup hesap sormasıyla zirveye çıkıyor. Ah, bir de ayı sahnesi var tabii...

 

6. Mad Max: Fury Road (2015)

Çılgın, hızlı ve çöl sıcağında geçen bir intikam hikayesi. Charlize Theron’un Furiosa’sı, kendi geçmişiyle yüzleşirken bir yandan da zalim Immortan Joe’dan intikamını alıyor. George Miller’ın bu başyapıtı, görsel bir şölen ve tam anlamıyla adrenalin patlaması!

 

7. V for Vendetta (2005)

"Remember, remember the 5th of November!" sloganıyla hafızalara kazınan bu film, Hugo Weaving’in canlandırdığı V karakteri ile intikamın politik ve kişisel bir yansımasını gözler önüne seriyor. Yalnızca aksiyon değil, düşündüren bir hikaye de arıyorsanız, V for Vendetta tam size göre.

 

8. Django Unchained (2012)

Bir başka Tarantino klasiği daha! Jamie Foxx’un Django’su, köleliğin en karanlık zamanlarında bile intikamın tatlı olduğunu gösteriyor. Christopher Waltz’ın Dr. King Schultz karakteriyle unutulmaz ikiliyi oluşturan Django, adalet için yola çıkıyor. Efsanevi diyaloglar ve bolca kan garantili!

 

9. The Count of Monte Cristo (2002)

Alexander Dumas’nın klasik romanından uyarlanan bu filmde, Jim Caviezel’in canlandırdığı Edmond Dantès’in ihanet ve intikam dolu hikayesi anlatılıyor. Hapisten kaçış, gizli hazineler ve ince ince işlenen intikam planları ile dolu bu film, klasik bir intikam hikayesinin modern yorumu.

 

10. Gone Girl (2014)

David Fincher’ın psikolojik gerilim başyapıtı, Rosamund Pike’ın Amy karakteri ile intikamın ne kadar zeki ve manipülatif olabileceğini gösteriyor. Evlilikteki ihanetler, yalanlar ve beklenmedik dönüşler ile dolu bu hikaye, izleyeni koltuğa mıhlıyor.

 

İşte karşınızda, en iyi intikam filmleri listesi! Bu filmlerle "intikam" kelimesinin anlamını yeniden keşfedecek, adeta bir intikam maratonu yapacaksınız. Mısır patlatmayı unutmayın, çünkü bu filmler sizi ekran başına kilitleyecek!

En İyi On İntikam Filmi En İyi On İntikam Filmi Reviewed by sineMakale on Mayıs 24, 2024 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.