Merakla Beklenen Film Galasını New York Film Festivali'nde Yapacak




Martin Scorsese'nin uzun süredir beklenen gangster filmi “The Irishman – İrlandalı” dünya prömiyerini, bu yılki New York Film Festivali'nde yapacak.  Filme ilişkin hala son rotüşların yapılıyor olmasından kaynaklı olarak Scorsese’in suç destanının festival sezonunun bir parçası olup olmayacağına dair bazı soru işaretleri vardı.  Bununla birlikte artık filmin, 57. New York Film Festivali'nin Açılış Gecesi filmi olacağı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Bildiğimiz üzere suç filmleri Scorsese’nin uzmanlık alanı.  Bununla birlikte ünlü yönetmen bu filmde Özellikle Robert De Niro’nun gençlik sahnelerinde kullandığı CGI teknolojisi ile yeni sulara yelken açmış.

İrlandalı ile Scorsese, De Niro ile dokuzuncu, Pesci ile ise dördüncü işbirliğini yapıyor. Ancak Pacino’yu ilk kez yönetiyor. Bu arada De Niro ve Pacino’nun en son 2008 yılında suç gerilim filmi Righteous Kill'de birlikte oynadıklarını hatırlatayım. Hazır rakamlardan başlamışken Robert De Niro ve Joe Pesci yedinci kez birlikte çalıştıklarını da söylemeden geçmek istemiyorum.

Scorsese’nin yeni filmi, International Brotherhood of Teamsters adlı işçi sendikasında memur olarak çalışan bununla birlikte mafyanın tetikçiliğini de yapan Frank Sheeran‘ın hayatını anlatıyor. Kennedy suikasti ve Teamsters işçi sendikasının lideri Jimmy Hoffa‘nın öldürülmesi (ki Hoffa’yı da Al Pacino canlandırıyor)  konularına da değinen film, Charles Brandt‘ın “I Heard You Paint Houses” kitabından Schindler'in Listesi filmiyle Oscar kazanan Steven Zaillian tarafından senaryolaştırılmış.

Scorsese, bir önceki filmi Silence’ın ticari anlamda başarılı olamaması üzerine The Irishman – İrlandalı’nın haklarını yayın devi Netflix’e satmıştı. Rivayete göre ünlü yönetmen filmin zamanında bitmediğini gerekçe göstererek Netflix filmlerine karşı mesafeli olduğu bilinen Cannes’a filmini göndermemiş ve böylece bir tartışmadan uzak durmak istemiş.

The Irishman – İrlandalı filmini New York Film Festivali’nde gerçekleşecek gösteriminden hemen  sonra sinemalarda ve Netflix’te izleyebileceğiz.

İşte filmden Festivale özel olarak yayınlanan ilk görseller…






Merakla Beklenen Film Galasını New York Film Festivali'nde Yapacak Merakla Beklenen Film Galasını New York Film Festivali'nde Yapacak Reviewed by sineMakale on Temmuz 29, 2019 Rating: 5

Hiç yorum yok:

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.