Amy Winehouse Biyografisi Beklentileri Karşılamıyor

 


Hollywood, müzik biyografileri konusunda bir akım yakalamış durumda. Bu akımın son halkası da genç yaşta hayatını kaybeden Amy Winehouse'un hayatını konu alan ve Sam Taylor-Johnson’ın yönettiği "Back To Black" oldu. Film maalesef hayranların da korktuğu gibi, Winehouse'u sadece "rehabilitasyona gitmek istemeyen şarkıcı” olarak daha da derinlere gömme işlevi görüyor.

 

Film ve Yönetmen Hakkında:

 

"Back To Black", Amy Winehouse'un en büyük ve son albümünün adını taşıyor. Taylor-Johnson, daha önce senarist Matt Greenhalgh ile birlikte Beatles'ın efsanevi frontmani John Lennon'ını anlatan "Nowhere Boy" filminde olduğu gibi yine bir biyografi sunuyor. Ancak, Winehouse'un müzikal kariyerine odaklanmak yerine, daha geniş ve yüzeysel bir yaşam portresi çiziliyor. Bu durum, Winehouse'un derin ve duygusal kişiliğini hak ettiği şekilde yansıtmaktan uzak kalıyor.

 

Amy Winehouse'un Mücadeleleri:

 

Film, Amy Winehouse'un bağımlılık ve bulimia ile uzun süren mücadelesine ve zamansız ölümüne duygusal bir yaklaşım sunuyor. Ailesi, Blake Fielder-Civil ile olan aşk ilişkisi ve tabloid gazetelerinin onun özel hayatını işgal etmesi gibi unsurlar ele alınıyor. Ancak şarkıcının hayatına fazlasıyla melodramatik bir yaklaşım sergileyen “Back To Black",  onun şarkı sözlerinin derinliğini ve keskinliğini yüzeyde bırakıyor.

 

Marisa Abela'nın Performansı:

 

Marisa Abela, Amy Winehouse rolünde başarılı bir dönüşüm geçiriyor. Filmin başında Winehouse'un kariyerinin rastgele bir noktasında başlayan hikaye, ilerledikçe Abela'nın performansı daha inandırıcı hale geliyor. Ancak, Abela'nın yeteneği ve rolü, senaryo ve yönetim tarafından tam anlamıyla parlatılamıyor. Winehouse'un sahnedeki varlığına dair sahneler, filmin en güçlü yanlarını oluşturmasına karşın bu sahneler oldukça sınırlı.

 

Filmdeki Eksiklikler:

 

"Back To Black", Amy Winehouse'un hayatını anlatırken müziğe ve şarkı sözlerine yeterince odaklanmıyor. İzleyiciler, Winehouse'un şarkı yazma süreci, sahne arkası hayatı ve müziğe olan sevgisi hakkında daha fazla bilgi edinmek isteyebilir. Ancak, film bu soruları yanıtlamaktan uzak kalıyor. Winehouse'un yaşamını yargılayıcı bir dış gözle sunarak, izleyiciye onun iç dünyasına dair yeterli empati ve bağ kurma fırsatı vermiyor.

 

 

"Back To Black", Amy Winehouse'un trajik hayat hikayesini anlatırken pek çok eksiklik barındırıyor. Film, Winehouse'un müzik kariyerine ve kişisel mücadelelerine dair derinlemesine bir bakış sunmakta yetersiz kalıyor. Her ne kadar Winehouse'un hayat hikayesinin hatırlanması ve onun trajik sonunun ele alınması önemli olsa da onun müzik dünyasındaki yerini ve kişisel derinliğini tam anlamıyla yansıtamıyor.

Amy Winehouse Biyografisi Beklentileri Karşılamıyor Amy Winehouse Biyografisi Beklentileri Karşılamıyor Reviewed by sineMakale on Mayıs 27, 2024 Rating: 5

1 yorum:

  1. Merak ettiğim filmlerdendi, fragmanı izlemiştim. 2015 yapımı bir belgesel vardı. Amy. Ondaki havayı yakalayamayınca izlemekten vazgeçmiştim.

    YanıtlaSil

Banner
Blogger tarafından desteklenmektedir.